У ЗСУ розповіли про захист військових на фронті при радіаційній загрозі

У ЗСУ розповіли про захист військових на фронті при радіаційній загрозі

Укрінформ
Безпосередньо на фронті українські військові укомплектовані засобами індивідуального захисту на випадок радіаційної небезпеки у повному обсязі.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник начальника управління РХБЗ (радіаційного, хімічного та біологічного захисту – ред.) Командування Сил підтримки ЗСУ полковник Сергій Пахомов, повідомляє АрміяІнформ.

«Безпосередньо на фронті наші військові укомплектовані засобами індивідуального захисту в повному обсязі. Зокрема, коштом допомоги міжнародних партнерів. Ця допомога надійшла під час широкомасштабної збройної агресії рф проти України», - повідомив Пахомов.

Він також зазначив, що всі підрозділи Сил оборони на передовій забезпечено сучасними спецприладами радіаційної розвідки.

«У складі військових частин РХБ захисту є підрозділи радіаційної розвідки, оснащені сучасними спеціалізованими приладами радіаційної розвідки, якими обладнана штатна техніка. Такі розробки ми отримали, зокрема, від українських виробників. Подібні прилади також нам надали й міжнародні партнери. Вони дають змогу здійснювати точний радіаційний моніторинг. Наразі ми забезпечили фактично всі підрозділи Сил оборони на передньому краї», - повідомив представник командування.

Читайте також: Президент: Джерело радіаційної небезпеки – це військова присутність на ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, уночі росіяни обстріляли промислову зону Південноукраїнської атомної електростанції - ракета впала за 300 м від реакторів. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлі АЕС, розбито понад 100 вікон. Відключився один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південоукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі. російські ракети вже неодноразово пролітали в небезпечній близькості до Південноукраїнської АЕС.

У складі ЗС України є Розрахунково-аналітичний центр, який має розгалужену систему щодо проведення радіаційного моніторингу та обміну інформацією щодо радіаційної небезпеки. Ця система охоплює всю територію України, а процес обміну інформацією здійснюється з Державною інспекцією ядерного регулювання в режимі онлайн.

Фото: АрміяІнформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-