Німеччина передала Україні ще чотири «зенітні» танки Gepard

Німеччина передала Україні ще чотири «зенітні» танки Gepard

Укрінформ
Німецький уряд за останній тиждень передав Україні ще чотири зенітні самохідні артилерійські установки Gepard та 65 рефрижераторів для медичних поставок.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті уряду ФРН.

Повідомляється, що після цих поставок загальна кількість установок Gepard, які Німеччина надала Україні, досягла 24 штук, а кількість рефрижераторів – 67.

В урядовому звіті зазначається, що Німеччина підтримує Україну поставками обладнання та озброєння з запасів Бундесверу та поставками з промисловості, які фінансуються за рахунок федеральної допомоги.

Читайте також: Припинення вогню, виведення військ з України і переговори - Шольц півтори години говорив із путіним

Як повідомляв Укрінформ, Україна неодноразово закликала Німеччину збільшити обсяги військової допомоги. За даними німецьких ЗМІ, концерн Rheinmetall відремонтував 16 БМП Marder, про потребу в яких заявляли в українському уряді, однак рішення про передачу їх Україні «гальмується» на політичному рівні.

10 вересня на спільній з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок пресконференції у Києві Дмитро Кулеба заявив, що не бачить жодних перешкод для поставок Німеччиною Україні танків Leopard.

Згодом міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт пояснила обмежене постачання зброї Україні недостатньою кількістю озброєння в самій Німеччині, де впродовж років спостерігалася тенденція до скорочення Бундесверу, назвавши це «наслідками безвідповідальної економії».

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-