Припинення вогню, виведення військ з України і переговори - Шольц півтори години говорив із путіним

Припинення вогню, виведення військ з України і переговори - Шольц півтори години говорив із путіним

Укрінформ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц провів 13 вересня телефонну розмову з президентом рф путіним і закликав його знайти дипломатичне рішення для завершення війни на основі припинення вогню, повного виведення російських військ і поваги до територіальної цілісності та суверенітету України.

Про це повідомив журналістам речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, передає кореспондент Укрінформу.

За словами речника, «90-хвилинна розмова була присвячена війні росії проти України та її наслідкам».

Враховуючи серйозність ситуації та наслідки війни в Україні, канцлер закликав президента рф «якнайшвидше знайти дипломатичне рішення на основі припинення вогню, повного виведення російських військ і поваги до територіальної цілісності та суверенітету», - зазначив Гебештрайт.

Федеральний канцлер наголосив, що будь-які подальші кроки росії з анексії не залишаться без відповіді та не будуть визнані за жодних обставин.

Глава німецького уряду закликав президента росії поводитися з полоненими бійцями відповідно до положень міжнародного гуманітарного права, зокрема Женевських конвенцій, і забезпечити безперешкодний доступ до них представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки ворога поблизу восьми населених пунктів

Стосовно ситуації на Запорізькій АЕС, Шольц наголосив на необхідності гарантування безпеки цієї станції. У цьому контексті він закликав уникати будь-яких кроків з ескалації та негайно впровадити заходи, рекомендовані у звіті Міжнародного агентства з атомної енергії.

Шольц і путін також обговорили світову продовольчу ситуацію, особливо напружену внаслідок російської загарбницької війни. Канцлер підкреслив важливу роль зернової угоди під егідою ООН і закликав президента рф «не дискредитувати угоду і продовжувати її повну реалізацію».

Розмова відбулася після телефонної розмови канцлера ФРН з Президентом України Володимиром Зеленським 7 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-