Україна не бачить жодних перешкод для поставок Німеччиною «Леопардів» - Кулеба

Україна не бачить жодних перешкод для поставок Німеччиною «Леопардів» - Кулеба

Укрінформ
Україна не бачить жодних перешкод для поставок Німеччиною нашій країні танків «Леопард», а до ухвалення цього рішення просить надати боєприпаси для артилерійських систем.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не буду приховувати, що основна тема наших переговорів сьогодні – це збільшення та пришвидшення постачань озброєнь для України. Цієї осені розраховуємо отримати першу надсучасну німецьку систему протиповітряної оборони IRIS. Я також не міг не згадати останню ініціативу – так званий план «Леопард», яка з’явилася в німецькому просторі, і наголосив на важливості постачання з Німеччини танків цього типу. Ми не бачимо жодних перешкод для цього», - сказав Кулеба.

Міністр додав, що поки це рішення буде ухвалене, він звернувся до німецької колеги з пропозицією, щоб Німеччина надала Україні боєприпаси для артилерійських систем.

«Це те, що ми потребуємо на фронті. Це рішення не таке складне навіть з технічної точки зору, як постачання танків. Але артилерійські боєприпаси зараз здатні суттєво підсилити наші наступальні можливості. Це допоможе нам звільнити нові території і зберегти життя людей», - акцентував глава української дипломатії.

Кулеба нагадав, що навесні звертався до партнерів із закликом «Зброя, зброя і зброя».

«Тоді мене почули, і я дуже вдячний Німеччині, яка тоді ухвалила рішення про постачання певних видів озброєнь. Зараз я хочу трохи змінити наголос і сказати, що заклик України сьогодні звучить: «Графік, графік і графік у постачанні зброї. Кожного дня в Україну повинні надходити нові види озброєнь і амуніція до них. Це запорука перемоги», - підкреслив він.

Читайте також: Кулеба після зустрічі з Блінкеном: З постійною підтримкою Україна переможе

У цьому контексті глава МЗС зазначив, що Україна розраховує на допомогу Німеччини в цьому питанні і подякував Бербок за готовність над цим працювати.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив у інтерв’ю німецькому інформаційному агентству Deutsche Presse-Agentur, що Україна розраховує на отриманнявід США танків "Абрамс", а від Німеччини - танків "Леопард-2".

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-