У Берліні в захваті від наступу ЗСУ на сході та півдні - посол Німеччини

У Берліні в захваті від наступу ЗСУ на сході та півдні - посол Німеччини

Укрінформ
Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що офіційний Берлін у захваті від наступу Збройних сил України на сході та півдні.

Про це вона сказала в інтерв’ю «Радіо НВ», передає Укрінформ.

«Ми всі в Берліні були в захваті від наступу українських Збройних сил на сході і на півдні», - сказала Фельдгузен.

Коментуючи перспективи передачі або продажу Україні німецьких танків, необхідних для консолідації ресурсів і успішного продовження наступу, посол Німеччини зауважила, що дискусія стосовно цього ще триває.

«Ви не один раз чули нашого канцлера, який сказав, що він у тісному контакті з партнерами – США, Великою Британією, Францією на цю тематику… Кінця цієї дискусії ще немає, але, сподіваюсь, вона успішно і позитивно завершиться для України», - спрогнозувала посол ФРН.

Читайте також: Міністр оборони Німеччини пояснила обмежене постачання зброї Україні

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок пресконференції в Києві 10 вересня заявив, що Україна не бачить жодних перешкод для поставок Німеччиною Україні танків «Леопард», а до ухвалення цього рішення просить надати боєприпаси для артилерійських систем.

Читайте також: Бербок запевнила, що важке озброєння для України буде

За минулу добу Силам оборони вдалось витіснити ворога з понад двадцяти населених пунктів. Проводяться взяття їх під повний контроль та стабілізаційні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-