Міністр оборони Німеччини пояснила обмежене постачання зброї Україні

Міністр оборони Німеччини пояснила обмежене постачання зброї Україні

Укрінформ
Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт запевнила, її уряд продовжить надавати підтримку Україні, та заявила, що хотіла б надавати більше зброї для ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала в інтерв’ю Politico.

«Наші цінності, демократія, свобода та безпека захищаються в Україні, ми бачимо, що президент путін має стратегію поширювати страх, погрожувати, що може піти далі», - зазначила Ламбрехт.

Очільниця оборонного відомства ФРН «дуже вражена тим, як хоробро воюють українці», вона висловила сподівання, що нещодавні успіхи Збройних сил України змусять росію припинити війну. Однак, якщо цього не станеться, «ми будемо підтримувати Україну скільки завгодно, навіть якщо ця війна триватиме тижнями чи місяцями», додала вона.

Ламбрехт заявила, що обмежене постачання зброї Україні, за яке часто піддають критиці німецький уряд, пов’язане з недостатньою кількістю озброєння в самій Німеччині, де впродовж років спостерігалася тенденція до скорочення Бундесверу.

«Я б дуже хотіла дати значно більше Україні. Якби Бундесвер не був настільки «урізаний» у минулі роки, це було б можливо. Але зараз це наслідок цієї безвідповідальної економії», - сказала вона.

Водночас депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер, який є членом оборонного комітету німецького парламенту, вважає дії уряду ФРН з підтримки України недостатніми.

«Якщо Ламбрехт цілком правильно робить висновок, що наша безпека захищається в Україні, то також важливо, щоб вона та канцлер Шольц надійно підтвердили це відповідними поставками бронетехніки в Україну», — заявив він.

Читайте також: Бербок запевнила, що важке озброєння для України буде

Як повідомляв Укрінформ, раніше інші депутати німецького Бундестагу також закликали уряд ФРН негайно підтримати Україну та надати більше зброї, зокрема, бойові машини піхоти Marder та танки Leopard 2.

Фото: dw

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-