Бербок запевнила, що важке озброєння для України буде

Бербок запевнила, що важке озброєння для України буде

Відео
Укрінформ
ФРН підтримує передачу Україні радянських танків, проте свої надавати, як і раніше, не планує.

Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час спільної пресконференції з Дмитром Кулебою, передає Укрінформ.

За словами Бербок, наразі її країна не збирається передавати українській армії «леопарди», але просуватиме серед країн-партнерів ініціативу з надання радянських танків.

«Це центральне питання, ми хочемо поговорити про це з партнерами. Наше МЗС дуже активно починає говорити про те, щоб поставляти саме радянські танки», — заявила міністерка.

Бербок також наголосила, що Німеччина продовжить надсилати Україні інші види озброєнь. Зокрема зенітні самохідні установки Gepard та боєприпаси до них. Найближчим часом на потреби ЗСУ буде надано десять додаткових установок цього типу. 

Читайте також: Бербок закликала москву передати контроль над ЗАЕС єдиному правовому власнику - Україні

Своєю чергою Кулеба також він звернувся до міністерки з пропозицією, щоб Німеччина до ухвалення цього рішення надала Україні боєприпаси для артилерійських систем.

"Це те, чого ми потребуємо на фронті. Це рішення не таке технічно складне, як постачання танків, але артилерійські боєприпаси зараз здатні суттєво підсилити наші наступальні можливості. Це допоможе нам звільнити нові території та зберегти життя людей", – наголосив очільник МЗС.

Що ж стосується танків, то, за словами Кулеби, Україна не бачить жодних перешкод для цього.

"Я переконаний, що і німецькі танки в результаті будуть поставлятись в Україну, просто уряду німецькому потрібен час, щоб пройти еволюцію до такого рішення. За звичайних обставин ми були б не проти й могли б чекати, але кожен день, поки в Берліні хтось радить, консультується, надавати танки чи ні, коли надавати IRIS-T, в Україні хтось гине через те, що танк не доїхав і не зміг підтримати наших військових... На німецьких танках ми б звільнили набагато більшу територію", - сказав Кулеба.

Читайте також: Бербок закликала москву передати контроль над ЗАЕС єдиному правовому власнику - Україні

Україна також розраховує восени отримати першу надсучасну німецьку систему протиповітряної оборони IRIS-T. Також для успішного контрнаступу ЗСУ потребують артилерійських систем.

Як повідомлялося, глава МЗС Німеччини Анналена Бербок у суботу вдруге після початку повномасштабного російського вторгнення прибула з візитом до України.

Пані міністр пообіцяла подальшу німецьку допомогу із розмінуванням під час свого візиту до Великої Димерки на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-