Бундестаг закликав уряд ФРН якнайшвидше збільшити постачання зброї Україні

Бундестаг закликав уряд ФРН якнайшвидше збільшити постачання зброї Україні

Укрінформ
Депутати німецького Бундестагу закликали уряд ФРН негайно підтримати Україну та надати більше зброї: бойові машини піхоти Marder та танки Leopard 2.

Про це передає Укрінформ із посиланням на інформаційне агентство DW.

Голова комітету у закордонних справах Міхаель Рот із Соціал-демократів (СДПН) канцлера Олафа Шольца заявив, що Захід у цілому має зробити все можливе, щоб допомогти Україні досягти перемоги.

«У цій новій фазі війни Україні потрібна зброя, яка дозволить звільнити території, окуповані росією, і постійно тримати їх під своїм контролем. Захід, зокрема США, Німеччина, Франція та Польща, мають тут швидко скоординувати свої дії та адаптувати свої поставки до нової ситуації», — сказав Рот медіагрупі Funke.

Читайте також: Бербок запевнила, що важке озброєння для України буде

Він сказав, що здається все більш реалістичним, «що Україна може виграти цю війну, і зробити це як вільна, демократична країна, зберігаючи свою територіальну цілісність».

Голова Комітету з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн з орієнтованої на бізнес Вільних демократів (FDP) заявила німецькому інформаційному агентству dpa, що Німеччина зобов’язана допомогти зберегти демократію.

«Німеччина повинна негайно зіграти свою роль в успіхах України та поставити захищені машини — БМП «Мардер» і основний бойовий танк «Леопард-2», — сказала вона в неділю.

Читайте також: Україна не бачить жодних перешкод для поставок Німеччиною «Леопардів» - Кулеба

Нагадаємо: представник пресслужби Міноборони ФРН Давид Гельмбольд заявив, що Україні буде поставлено зенітні самохідні артилерійські установки Gepard зі складів промислових підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-