Німеччина планує передати Україні 16 мостоукладальних машин BIBER і 10 «зенітних» танків Gepard

Німеччина планує передати Україні 16 мостоукладальних машин BIBER і 10 «зенітних» танків Gepard

Укрінформ
Зенітні самохідні артилерійські установки Gepard будуть поставлені Україні зі складів промислових підприємств, питання щодо їх оснащення ще вирішуватиметься.

Про це сказав журналістам у Берліні представник пресслужби Міноборони ФРН Давід Гельмбольд, передає Укрінформ.

«Гепарди» багато років не стоять на озброєнні Бундесверу, це означає, що немає необхідності заміняти їх, вони надаватимуться з запасів промисловості», - сказав Гельмбольд.

Водночас він не конкретизував, коли ця техніка буде передана ЗСУ.

Читайте також: Санкції і військова допомога: у Бундестазі назвали шлях завершення війни в Україні

Коментуючи можливість оснащення цих машин, він зазначив, що є різні можливості та системи, наприклад, встановити на них обладнання ППО або інше. Конкретні питання будуть обговорені в межах НАТО зі союзниками, зауважив Гельмбольд.

Раніше міністр оборони Крістіне Ламбрехт за результатами зустрічі на авіабазі в Рамштайні заявила, що «друга партія зенітних танків Gepard буде поставлена незабаром». Крім того, за її словами, невдовзі має бути поставлений і мостоукладальний танк Biber.

Міністр також зазначила, що Німеччина передасть Україні «зимовий пакет»: електрогенератори, термоодяг, їжу та польове спорядження.

Читайте також: Шольц пояснив, чому Німеччина не постачає Україні танки та бойову авіацію

Глава німецького Міноборони згадала також про програму підготовки українських військових, яка здійснюватиметься разом із Нідерландами. Спектр навчальних курсів у найближчі місяці буде розширено з урахуванням потреб ЗСУ. У цьому контексті Ламбрехт оголосила про нову ініціативу - заходи з розмінування. Українські військові навчатимуться виявляти міни і знімати міни-пастки у містечку Штеттен-ам-Кальтен-Маркт, а також отримають необхідне обладнання.

«Це свідчить про те, що ми підтримуємо Україну дуже широко, дуже інтенсивно», – підкреслила Ламбрехт.

Згідно зі списком «Військова допомога Україні» на сайті німецького уряду, ФРН планує поставити Україні 16 броньованих мостоукладальних машин BIBER і 10 зенітних танків GEPARD, а також близько 6000 боєприпасів до них.

Читайте також: Шольц - про зброю для України: Ми дивимося, що роблять інші

Як повідомлялось, чергова зустрічі Контактної групи з питань оборони України відбулася на американській авіабазі в Рамштайні 8 вересня. Участь у ній узяли представники 50 держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-