Розголошення персональних даних військовополонених може їм нашкодити - розвідка

Розголошення персональних даних військовополонених може їм нашкодити - розвідка

Укрінформ
У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими Головного управління розвідки Міноборони застерігають, що надана стороннім особам чи організаціям інформація про військовополонених може їм зашкодити.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Фейсбуці.

“Координаційний штаб закликає близьких та рідних захисників, які потрапили в полон: не надавати інформацію про полонених та власні персональні дані неуповноваженим організаціям та особам, а також анонімним джерелам”, - ідеться в повідомленні.

Як зауважується, після російського теракту в Оленівці, внаслідок якого загинули українські полонені бійці, певні особи почали збирати інформацію про родичів та українських захисників. Вони закликають надавати ці відомості начебто від імені міжнародних організації, зокрема Міжнародного комітету Червоного Хреста, але не мають для цього відповідних повноважень.

Читайте також: Розвідка: Немає підстав довіряти російським спискам загиблих і поранених в Оленівці

“Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими застерігає: надана стороннім особам чи організаціям інформація чи персональні дані можуть зашкодити українських захисникам у полоні. Також відомості про полоненого чи особу, яка зникла безвісти, можуть становити небезпеку для його побратимів”, - ідеться в повідомленні.

Також Координаційний штаб просить не відгукуватися на анонімні та непідтверджені прохання з месенджерів і соцмереж надати особисту інформацію про військовополонених.

Окрім того, наголошується, не варто повідомляти невідомим особам про розташування військових частин чи про останнє місце дислокації військових.

“Дані про полоненого і всю необхідну допомогу для розшуку осіб, які зникли безвісти, можна надавати лише уповноваженим організаціям та установам”, - підкреслюється у повідомленні.

Читайте також: росіяни готові віддати тіла загиблих в Оленівці «азовців» - омбудсмен

У Координаційному штабі нагадали, що Україна робить усе можливе для визволення українських захисників з полону, розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 в Оленівці у будівлі, де утримували українських військовополонених, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали важкі поранення.

росіяни відмовили Міжнародному комітету Червоного Хреста в доступі до військовополонених в Оленівці, що є прямим порушенням положень Женевської конвенції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-