Розвідка: Немає підстав довіряти російським спискам загиблих і поранених в Оленівці

Розвідка: Немає підстав довіряти російським спискам загиблих і поранених в Оленівці

Укрінформ
Підстав довіряти опублікованим росіянами спискам загиблих та поранених українських полонених у тимчасово захопленій Оленівці Донецької області немає.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу ГУР.

“Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими одразу звернувся до росії стосовно надання інформації, списків загиблих, поранених внаслідок цього теракту, а також з приводу повернення тіл загиблих захисників. На жаль, досі не отримано офіційних відповідей, ми можемо оперувати лише тими даними, які росіяни оприлюднили в Інтернеті”, – повідомив представник відомства.

Як пояснив Юсов, у вказаних списках є прізвища тих українських воїнів, які були поранені до подій в Оленівці та щодо яких були домовленості про обмін найближчим часом і які на момент теракту мали перебувати у лікарні, а не в бараку у промисловій зоні.

Читайте також: Колишня бранка Оленівської колонії: Людей убили свідомо та цинічно

“Відповідно, говорити про підтвердження списків ми не можемо, а офіційних відповідей в рамках міжнародного права росіяни досі не надали”, – наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 в Оленівці у будівлі, де утримувались українські військовополонені, стався потужний вибух. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали важкі поранення.

росіяни відмовили Міжнародному комітету Червоного Хреста в доступі до військовополонених в Оленівці, що є прямим порушенням положень Женевської конвенції.

Фото: InformNapalm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-