Багато справ щодо військових рф готуються для подачі у міжнародний трибунал – радник глави МВС

Багато справ щодо військових рф готуються для подачі у міжнародний трибунал – радник глави МВС

Укрінформ
Велика кількість кримінальних проваджень щодо військовослужбовців рф готуються, насамперед, до подачі саме у міжнародний трибунал.

Про це в ефірі українських телеканалів заявив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо розуміти, що велика кількість безпосередньо цих справ (проти військовослужбовців рф – ред.) готуються, у першу чергу, до подачі саме у міжнародний трибунал. Бо ми прекрасно розуміємо, що в нас немає змоги притягнути (деяких – ред.) солдат рф, наприклад, тих самих нелюдів, які були у Бучі», - сказав він.

Читайте також: Представники 19 країн відвідали Вінницю і вшанували жертв ракетного удару

Радник міністра уточнив, що українські правоохоронці наразі не мають можливості безпосередньо до цих військових рф дістатися.

Тому ключовою історією щодо цього, за його словами, є збирання повністю всієї доказової бази щодо злочинів росіян в Україні, їхня кваліфікація і потім - передача саме у міжнародний трибунал, щоб цих росіян саме на міжнародному рівні визнали як військових злочинців, і щоб вони там отримали свої терміни.

Читайте також: МН17: росія створила тисячі фейків про збиття літака і досі їх поширює

Окремо, говорячи про винятки в порушеннях комендантської години, він заявив, що, якщо, наприклад, людина працює допізна, то для цих випадків є спецперепустки.

«І є певний формат, як працювати у комендантську годину тощо. Але це не має бути масова історія (порушення комендантської години – ред.). Тобто, система штрафів – це не система покарання, ми не вносимо ці зміни по штрафах, щоб просто штрафувати людей. Це просто превентивні заходи», - поінформував радник очільника МВС.

Читайте також: У світі стартувала кампанія #terroRussia

Як повідомлялося, 12 липня Смірнов заявив, що з боку рф однозначно буде спад обстрілів українських територій, що пов’язано, у тому числі й з тим, що українські захисники нищать багато боєприпасів росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-