Представники 19 країн відвідали Вінницю і вшанували жертв ракетного удару

Представники 19 країн відвідали Вінницю і вшанували жертв ракетного удару

Фото
Укрінформ
Представники 17 держав ЄС, Ізраїлю та Швейцарії на чолі з представництвом Європейського Союзу відвідали Вінницю, по центру якої 14 липня було завдано ракетного удару.

Про це повідомило представництво ЄС в Україні у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Під час візиту, що відбувся на знак солідарності, вони (іноземні представники - ред.) засудили ракетний удар, завданий росією по місту 14 липня, у результаті якого загинуло 24 мирних жителів, з них три дитини, ще понад 200 отримали поранення», - зазначено у повідомленні.

Диппредставництво зауважує, що на зустрічі з міським головою Вінниці Сергієм Моргуновим та під час покладання квітів на місці ракетного удару члени делегації висловили підтримку та глибоке співчуття тим, хто втратив своїх близьких, а також пораненим.

У представництві ЄС підкреслили, що ракетний удар по центру Вінниці є черговим з безперервного ряду обстрілів, що їх росія систематично, свідомо та невибірково завдає по мирному населенню та цивільній інфраструктурі України, зокрема й по об’єктах освіти і культури: школах, бібліотеках, музеях. Він був завданий у той самий день, коли представники ЄС та міжнародні посадові особи зібралися в Гаазі, аби обговорити відповідальність росії за воєнні злочини в Україні.

«Європейський Союз усіма можливими способами підтримує зусилля, спрямовані на притягнення винних у найсерйозніших воєнних злочинах, скоєних російськими військами та їхнім політичним керівництвом, до відповідальності. Ми повинні забезпечити справедливість. Це наш обов’язок перед усіма жертвами російської агресії серед мирного населення. У ХХІ столітті «брак знань» чи «просто виконання наказів» більше не є виправданнями. Не можна допустити безкарності», - наголосило представництво.

Читайте також: Естонська делегація відвідала місця воєнних злочинів росіян на Київщині та Чернігівщині

Як повідомлялося, 14 липня війська росії завдали удару по центру Вінниці трьома ракетами «Калібр». Внаслідок атаки загинуло 24 особи, з них троє дітей, 80 людей було госпіталізовано з травмами різного ступеня тяжкості. Загалом медичну допомогу надали 202 людям.

Фото: European Union in Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-