Естонська делегація відвідала місця воєнних злочинів росіян на Київщині та Чернігівщині

Естонська делегація відвідала місця воєнних злочинів росіян на Київщині та Чернігівщині

Фото
Укрінформ
Делегація Сил оборони Естонської Республіки на чолі з командувачем генерал-лейтенантом Мартіном Геремом у межах офіційного візиту в Україну відвідала місця скоєння російськими військами воєнних злочинів у Київській та Чернігівській областях.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Під час зустрічі з делегацією головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний зауважив, що приїзд Герема у цей складний для України час є свідченням системної підтримки і солідарності у війні проти російської федерації.

"Я ціную залученість і допомогу Естонії, дієву підтримку військових, високий рівень нашого військового співробітництва, а також гостинність, з якою естонці прийняли біженців з України", – наголосив він.

Делегація Сил оборони Естонії була ознайомлена з безпековою ситуацією в Україні, складом, чисельністю угруповань російських збройних сил як на тимчасово захоплених територіях, так і на території рф уздовж державного кордону України і території суміжних держав, а також із характером дій і напрямків зосередження противника, його втрат в особовому складі і техніці, виявлених фактах порушення правил ведення війни та злочинів проти людяності.

Читайте також: Нова коаліція в Естонії обіцяє Україні всебічну підтримку

Обговорена також оцінка імовірного характеру дій противника у подальшому, безпекова ситуація на українсько-білоруському кордоні, тенденції розвитку воєнно-стратегічної обстановки у Східній Європі та Чорноморсько-Азовському регіоні.

Делегація відвідала міста-герої Гостомель, Бородянку і територію запеклих боїв біля Мощуна Київської області.

Читайте також: На Львівщині чехи облаштують тренувальну базу для військових

Спільно з офіцерами оперативного командування "Північ" військові Естонії побували також у місцях скоєння воєнних злочинів російською федерацією у Чернігівській області, зокрема побачили зруйнований стадіон, бібліотеку, мікрорайон Бобровиця тощо. Вони ознайомилися з безпековою ситуацією у регіоні та з організацією протидії збройній агресії росії підрозділами ЗСУ.

Командувач Сил оборони Естонії наголосив, що приклад боротьби України у війні з росією є неоціненним досвідом для країн НАТО, а Естонія – одна з держав, яка повсякчас підтримувала Україну та її військо, зокрема допомагала з професійною підготовкою особового складу.

У Генштабі ЗСУ висловили Естонії вдячність за підтримку і допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, за даними першого заступника Голови Верховної Ради Олександра Корнієнка, станом на червень у межах військового співробітництва Естонія надала Україні допомоги на близько 240 млн євро, що становить значну частину естонського оборонного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-