На Львівщині чехи облаштують тренувальну базу для військових

На Львівщині чехи облаштують тренувальну базу для військових

Укрінформ
У Львівській області Міністерство оборони Чеської Республіки за підтримки чеських компаній облаштує тренувальну базу для військових.

Як передає Укрінформ, про це начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив у Телеграмі.

«Мав зустріч з делегацією Міністерства оборони Чеської Республіки на чолі з радником зі зовнішньої політики та політики безпеки Чехії Томашем Поярем. Делегація відвідала одну з локацій на Львівщині, разом двома чеськими компаніями на ній облаштують тренувальну базу. Також поважним візитерам передали перелік речей, необхідних для більш якісних навчань українських військових», - написав Козицький.

Він додав, що саме Чехія стала одним із найбільших донорів зброї для України з початку російського повномасштабного вторгнення, передала танки, гелікоптери та інше військове спорядження.

Також ця країна прийняла значну кількість українських біженців. Зараз це до 6% від населення Чехії.

Крім того, голова чеської делегації повідомив, що компанія Colt CZ Group SE планує перенести свої виробничі лінії в Україну. Компанія готова ділитися технологіями, а також відкривати дочірні підприємства для розширення виробничих потужностей.

«Це своєю чергою допоможе Україні перейти на натівські стандарти зброї швидше, а українські військові володітимуть якісною та сучасною зброєю європейською зразка», – додав Пояр.

Також Козицький запропонував представникам делегації підготувати перелік компаній, які є зацікавленими, щоб вийти на український ринок і додав, що фахівці Львівської ОВА нададуть їм весь необхідний супровід.

Читайте також: Попри тиск росії чеське підприємство продовжить ремонт вертольотів Мі

Як повідомляв Укрінформ, Чехія як головуюча в другому півріччі в Раді ЄС ставить своїм пріоритетом допомогу Україні та залучатиме до цього весь цивілізований світ. Про це заявив прем’єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала, виступаючи на міжнародній конференції Ukraine Recovery Conference, в швейцарському місті Лугано. Він наголосив, що чехи «повинні продовжувати надавати зброю, гуманітарну допомогу, а також гроші для щоденних операцій».

Фіала разом із прем’єрами Польщі та Словенії стали першими зарубіжними політиками, які відвідали Київ після початку війни, це було ще 15 березня.

Фото: ЛОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-