Нова коаліція в Естонії обіцяє Україні всебічну підтримку

Нова коаліція в Естонії обіцяє Україні всебічну підтримку

Укрінформ
Лідери Партії реформ, Isamaa/Вітчизна та Соціал-демократичної партії Естонії підписали коаліційну угоду, яка розрахована на вісім місяців.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на мовника ERR.

Коаліційний договір передбачає, серед іншого, реформу ринку електроенергії, перехід на відновлювану енергію, посилення обороноздатності Естонії, а також всебічну підтримку України та українських біженців.

Як зазначається, несподіванкою стало включення до коаліційного договору пункту про відкликання у громадян росії та білорусі ліцензій на носіння зброї.

«Це питання безпосередньо пов'язане з держбезпекою. Проте стосується воно не лише громадян тих країн, які, скажімо так, не надто дружньо ставляться до Естонії. Поліції необхідно здійснити масштабнішу перевірку. Адже, я впевнений, серед нас є й естонські громадяни, які недружньо налаштовані щодо Естонії та України. Чиї думки та ідеї в умовах загостреної ситуації можуть становити загрозу. Ними також варто зайнятися», - пояснив лідер соцдемів, кандидат на пост глави МВС Лаурі Ляенеметс.

Читайте також: Естонія виділить майже €2 мільйони на відновлення Житомирщини

Три партії також домовилися, що коаліційний договір покликаний суттєво покращити матеріальний стан естонців. Наприклад, неоподатковуваний прибуток має підвищитися до 654 євро замість нинішніх 500; зростуть соціальні гарантії для громадян, у тому числі буде пом'якшено рекордно високі ціни на енергію. 

Як повідомлялося, 14 липня прем'єр-міністр Естонії та голова Партії реформ Кая Каллас офіційно поінформувала уряд про рішення піти у відставку за власною ініціативою. При цьому вона запропонувала скликати позачергове засідання парламенту, щоб запросити мандат для нової урядової коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-