Вогневі позиції ЗСУ у поліклініці - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Вогневі позиції ЗСУ у поліклініці - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Укрінформ
Вогневі позиції ЗСУ, нібито облаштовані у міській поліклініці, та українські військові, які буцімто випалюють поля на тимчасово захоплених територіях Херсонщини, - серед фейків, що їх поширила цієї доби російська пропаганда. 

Про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив у Telegram, передає Укрінформ

Так, у мо рф заявили, що «у м.Дружківка Донецької області у будівлі міської поліклініки військовослужбовці ЗСУ обладнали вогневі позиції та снайперські точки, у підвалі як «живий щит» силоміць утримуються персонал і пацієнти, підходи до установи заміновано, але місцевим жителям про це умисно не повідомили». У ЦПД попереджають, що це дезінформація.

У свою чергу колаборанти-«керівники» тимчасово окупованих територій Херсонської області заявили, що «за допомогою гелікоптера українські військові розпочали підпалювати поля з пшеницею та іншими зерновими на прикордонних територіях регіону». У Центрі протидії дезінформації наголошують, що це фейк.

Читайте також: Продаж HIMARS росіянам за $800 тисяч: ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Окрім того, російські ЗМІ з посиланням на заступника міністра промисловості й торгівлі рф о.бочарова повідомили: «небілений офісний папір російського виробництва має корисні для здоров’я властивості. Виявляється, більш фактурний папір корисний для очей людини». У ЦПД підкреслюють, що це маніпуляція.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони повідомив, що невідомі особи розіслали провокаційні листи від імені представників угорської нацменшини Закарпаття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-