Продаж HIMARS росіянам за $800 тисяч: ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Продаж HIMARS росіянам за $800 тисяч: ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Укрінформ
Обстріл українськими військовими території Запорізької АЕС та нібито продаж офіцерами ЗСУ РСЗВ «HIMARS» росіянам за $800 тисяч - серед чергових фейків, що їх поширила кремлівська пропаганда минулої доби. 

Про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив у Telegram, передає Укрінформ.

Так, у мо рф заявили, що «використовуючи БПЛА, українські неонацисти завдали удару двома 120-мм мінами по будинках… у безпосередній близькості до Запорізької АЕС. Ця провокація київського режиму… організована західними кураторами, які… наражають на небезпеку громадян України». У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Також російські пропагандисти повідомили, що нібито офіцери ЗСУ домовилися з окупантами «про продаж РСЗВ «HIMARS» російській стороні за суму в 800 тисяч доларів… та боєкомплекту до нього за 330 тисяч доларів. Спосіб передання – залишення пускової установки в сірій зоні». У Центрі протидії дезінформації попереджають, що це фейк.

Читайте також: роспропаганда поширює фейк про «каральні рейди» в Миколаєві

Окрім того, змі рф повідомили, що: «американський супутник Worldview-2 знімав Нову Каховку за три дні до удару». Таким чином пропагандисти намагаються звинуватити сили НАТО в участі у війні з рф на боці України. ЦПД наголошує, що це маніпуляція.

Як повідомляв Укрінформ, російська преса поширила дезінформацію, що втрати Збройних сил України під час бойових дій становлять не менше ніж 50-70 тисяч убитими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-