роспропаганда поширює фейк про «каральні рейди» в Миколаєві

роспропаганда поширює фейк про «каральні рейди» в Миколаєві

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО олюднив нову добірку фейків, які протягом 8 липня поширила російська пропаганда.

Відповідну інформацію ЦПД поширив у Телеграмі передає Укрінформ.

Зокрема, глава МЗС рф лавров заявив: «росія готова до переговорів з українськими та турецькими колегами щодо [експорту] українського зерна, водночас Захід намагається штучно блокувати постачання російського зерна на світові продовольчі ринки». У ЦПД цю заяву назвали дезінформацією.

Читайте також: Пропаганда рф розганяє фейк про підготовку «націоналістами» теракту у Слов’янську

Окрім того, викрито таку маніпуляцію: «керівник» тимчасово окупованих територій Харківської області колаборант ганчев повідомив, що «для забезпечення громадського порядку та державної безпеки ним було підписано указ про запровадження воєнного стану на [окупованих] територіях регіону».

міноборони рф також поширило фейк, нібито «за вказівкою західних кураторів Києвом віддано наказ здійснити каральні рейди в Миколаєві з метою публічної розправи над проросійськи налаштованими громадянами. Для цього до Миколаєва прибули співробітники СБУ та до 500 бойовиків нацбату «Цунамі», спеціально підготовлених до проведення подібних акцій залякування».

Читайте також: Вже хочуть забрати Аляску: ЦПД виклав нові фейки та маніпуляції роспропаганди

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабне вторгнення. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-