Пропаганда рф розганяє фейк про підготовку «націоналістами» теракту у Слов’янську

Пропаганда рф розганяє фейк про підготовку «націоналістами» теракту у Слов’янську

Укрінформ
російська пропаганда поширює маніпулятивну інформацію про можливий теракт, якій нібито готують «неонацисти» у Слов’янську Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО у новій добірці фейків, що їх поширила російська пропаганда станом на ранок 8 липня.

Зокрема, в міністерстві оборони російської федерації заявили: «у м. Слов’янськ націоналісти готують чергову провокацію з загибеллю цивільного населення для звинувачення ЗС рф. Для цього в будівлі дитбудинку «Топольок» «неонацисти» утримують персонал. Сама ж будівля замінована, її планують підірвати з початком артилерійських ударів збройних сил рф по військових об’єктах». У ЦПД попередили, що це маніпуляція.

Пропагандистські ЗМІ рф з посиланням на слова полонених українських військових поширювали маніпулятивну інформацію, що «в українських військових були проблеми з постачанням, однак, що ж до західної зброї, то її завжди вистачало. Щоправда, нею майже ніхто не користувався, оскільки не було практичного досвіду».

Також, російська преса повідомила дезінформацію, що багато біженців з районів ведення бойових дій було тимчасово розміщено у школах, лікарнях та санаторіях України, «проте зараз деякі біженці почали скаржитися на те, що їх виселяють в нікуди».

Читайте також: В ОП відповіли на заяви путіна про «війну до останнього українця»

Як передає Укрінформ, кремлівські пропагандисти поширюють наратив про пріоритетність значення для росії Одеси та необхідність відрізати Україні доступ до моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-