Вже хочуть забрати Аляску: ЦПД виклав нові фейки та маніпуляції роспропаганди

Вже хочуть забрати Аляску: ЦПД виклав нові фейки та маніпуляції роспропаганди

Укрінформ
У росії вже заговорили про повернення Аляски - вона стала головним наративом з-поміж фейків та маніпуляцій, що їх поширювала цієї доби російська пропаганда.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО у Telegram, передає Укрінформ. 

Зокрема, глава держдуми рф в'ячеслав володін заявив, що «нам завжди є чим відповісти. Америка нехай пам’ятає: там є частина території – Аляска. Ось коли вони починають намагатися розпоряджатися нашими ресурсами за кордоном, перш ніж це робити, [нехай] подумають, що нам теж є що повертати». У ЦПД наголошують, що такі заяви є відвертою маніпуляцією.

Водночас у міністерстві оборони росії заявили: «на даху будівлі Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста ЗСУ обладнали позиції з переносними зенітно-ракетними комплексами, зокрема іноземного виробництва, а на прилеглій території розмістили бронетехніку». У ЦПД попереджають, що це дезінформація.

Читайте також: росія поширює фейк про розкол в НАТО у ставленні до війни в Україні

Окрім того, колаборанти-«керівники» тимчасово окупованої території Харківщини заявили: «офіційною мовою ведення документації на «звільнених» територіях Харківської області встановлено російську… Українська мова набула статусу регіональної без обов’язкового використання». Центр протидії дезінформації застерігає, що це чергова маніпуляція російської пропаганди.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда поширює наратив про марність витрат на відбудову України, посилаючись на неоднозначні заяви депутата Європейського парламенту Тьєрі Маріані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-