російська пропаганда поширила фейк про втрати ЗСУ

російська пропаганда поширила фейк про втрати ЗСУ

Укрінформ
російська преса поширила дезінформацію, що втрати Збройних сил України під час бойових дій становлять не менше ніж 50-70 тисяч убитими.

Як передає Укрінформ, про Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

Так, російські ЗМІ щодо втрат ЗСУ поширили заяву хакерської групи RaHDIt. “Учасник російського хакерського об’єднання на умовах анонімності заявив, що на сьогодні втрати становлять не менше ніж 50-70 тисяч убитими”.

Також у ЦПД попередили українців, що маніпуляцією є заява колаборанта-”керівника” тимчасово захоплених територій Запорізької області євгена балицького, що “понад 60% жителів Запорізької області бачать території регіону в складі росії у статусі окремого суб’єкта”.

Читайте також: Авіація рф остерігається Повітряних сил ЗСУ - понад 2,5 місяця не залітає на територію України

ЦПД попереджає, що також маніпуляцією є заява члена федеральних зборів рф олексія пушкова: “Німеччина стала на шлях антиросійських санкцій, і тепер весь час готується до гіршого. Хто б міг припустити, що підтримка Майдану і “держперевороту” в Україні у 2014 році приведе німців до того, що вони боятимуться закриття своїх підприємств і цілих галузей промисловості”.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 10 липня ліквідували близько 37 тисяч 300 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-