Від імені угорців Закарпаття розіслали фейкові листи - у ЦПД назвали їх провокацією

Від імені угорців Закарпаття розіслали фейкові листи - у ЦПД назвали їх провокацією

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє, що невідомі особи розіслали провокаційні листи від імені представників угорської нацменшини Закарпаття.

Про це йдеться у повідомленні ЦПД у Телеграмі, передає Укрінформ

"На електронні адреси закарпатських ЗМІ було надіслано листи із начебто офіційною заявою Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ), у якій йшлося про те, що «уряд Угорщини вирішив надавати матдопомогу примусово мобілізованим до української армії закарпатським угорцям». Ключовими елементами цього повідомлення стали етнічна приналежність та «примусова мобілізація»", - поінформували у ЦПД.

Зазначається, що згодом з’явилось спростування від Товариства: «ТУКЗ… не поширювало інформації про надання матдопомоги окремим категоріям мобілізованих громадян… провокативна інформація була розіслана з електронної пошти, схожої на офіційну електронну пошту Товариства, однак зареєстрованої на іншому доменному імені».

Читайте також: Польські найманці у Харкові - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

У цьому зв'язку ЦПД наголошує, що подібні провокації є інфотерором та спрямовані на погіршення відносин з Угорщиною для зниження оборонного потенціалу України.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда перекручує матеріали The Washington Times у спробах переконати, що Україна нібито залишиться без американського озброєння.

Фото: flyparade/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-