Польські найманці у Харкові - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Польські найманці у Харкові - ЦПД спростував чергові фейки роспропаганди

Укрінформ
Центр протидії дезінформації спростував чергові фейки російської пропаганди, що їх вона  поширила цієї доби.  

Про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив у Telegram, передає Укрінформ.

Так, член ради федерації рф андрій клімов заявив: «коли все наближається до кінця, В.Зеленський намагається продати те, що в нього ще є під рукою, і продає інтереси українського народу за рахунок того, що перепідпорядковує кріпаків польським шляхтичам». У ЦПД підкреслюють, що це дезінформація.

Водночас російська преса з посиланням на австралійського журналіста Дж.Пілджера повідомила: «США затіяли небезпечну гру з росією, обравши своїм пішаком Україну. Мета [такої гри], як каже міністр оборони США, і я [Дж.Пілджер] його перефразую, полягає у тому, щоб знищити рф. Це давно відомо». У ЦПД застерігають, що це теж дезінформація.

Читайте також: Фантазії медвєдєва та «рятівна» нейтральність: ЦПД оприлюднив нові фейки роспропаганди

Окрім того, у мо рф заявили: «продовжується фіксація використання київським режимом житлових будинків, освітніх установ та інших соціальних об'єктів у військових цілях. Зокрема, в Харківському технічному університеті базуються польські найманці, розміщена артилерія та РСЗВ, при цьому, евакуація мешканців прилеглих будинків не проводиться». У Центрі протидії дезінформації попереджають, що це не відповідає дійсності.

Як повідомляв Укрінформ, російська преса поширила дезінформацію, що втрати Збройних сил України під час бойових дій становлять не менше ніж 50-70 тисяч убитими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-