Глава Пентагону анонсував зустріч «Рамштайн-3» у Брюсселі

Глава Пентагону анонсував зустріч «Рамштайн-3» у Брюсселі

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін анонсував проведення зустрічі Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-3") у Брюсселі.

Про це він написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

Загалом Остін анонсував серію своїх міжнародних поїздок, яка розпочнеться 7 червня. Під час них він відвідає Сінгапур та Бангкок, після чого вирушить у Брюссель.

«…Я поїду до Брюсселя (Бельгія), щоб провести наступну особисту зустріч Контактної групи з питань оборони України. Лідери оборони буквально з усього світу будуть там, щоб обговорити ситуацію в Україні у зв'язку з неспровокованим вторгненням росії», — йдеться у дописі.

Читайте також: Рєзніков розповів про результати зустрічі «Рамштайн-2»

За словами глави Пентагону, у Брюсселі він також візьме участь у засіданні міністрів оборони країн-членів НАТО, на якому будуть обговорені заявки Швеції і Фінляндії щодо вступу в Альянс і відбудеться діалог про реагування на вторгнення росії в Україну.

Україна отримала запрошення взяти участь у засіданні Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони, яка відбудеться 15-16 червня у Брюсселі.

Читайте також: Пентагон: Близько 20 країн оголосили про нову військову допомогу для України

Як повідомлялося, 23 травня відбулася друга зустріч групи підтримки України на рівні глав оборонних відомств понад 40 країн у форматі, що був започаткований 26 квітня 2022 року на авіабазі Рамштайн (Німеччина). Такий інструмент з надання військової допомоги Україні був створений з ініціативи США.

Фото: picture alliance / NurPhoto

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-