ЄС розкрив санкційний перелік: бучанські вбивці, «різник Маріуполя» та зрадники України

ЄС розкрив санкційний перелік: бучанські вбивці, «різник Маріуполя» та зрадники України

Укрінформ
Євросоюз оприлюднив рішення Ради ЄС 2022/883, яким розширюється санкційний список, сформований 2014 року у зв’язку із діями, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Як повідомляє Укрінформ, документ оприлюднено в Офіційному журналі ЄС.

«Європейський Союз всіляко засуджує звірства, скоєні збройними силами російської федерації в Бучі та інших містах України. ЄС підтримує всі заходи для забезпечення відповідальності за порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права в Україні збройними силами російської федерації. З огляду на серйозність ситуації, Рада ЄС вирішила, що ще 65 осіб та 18 установ мають бути додані до переліку осіб, установ та організацій, які є суб’єктами обмежувальних заходів», - ідеться у документі.

Перелік включає імена 45 російських офіцерів у званні від майора до полковника, що служать або служили у 64-й мотопіхотній бригаді 35-ї армії, військовослужбовці якої вбивали, ґвалтували та піддавали тортурам мирних мешканців міста Буча. Всі вони, на чолі з командиром бригади полковником Азатбеком Омурбековим, звинувачуються у злочинах проти людства та воєнних злочинах.

Перелік ЄС містить докладну інформацію про кожного з них. Починаючи від опису злочину, в якому звинувачується особа, і до особистої інформації, включаючи дату народження, номер паспорта та особистого офіцерського жетона. За таких умов жодному з цих злочинців не вдасться ухилитися від правосуддя.

Читайте також: ЄС ухвалив шостий пакет санкцій проти росії та білорусі

У переліку санкцій окремим рядком прописаний російський генерал із красномовним прізвиськом «різник Маріуполя». Генерал-полковник Михайло Мізінцев відомий тим, що застосував проти Маріуполя тактику, яку свого часу використав проти сирійського Алеппо – зрівняв місто із землею артилерійськими та повітряними ударами. В описі з обґрунтуванням застосування санкцій саме його звинувачують у бомбардуванні пологового будинку та Будинку культури в Маріуполі. Унаслідок тих ударів та звірячого бомбардування міста загинули тисячі людей, - жінок, дітей, літніх осіб.

Від санкцій не ухилилася родина «вусів путіна» - його речника Дмитра Пєскова. До переліку увійшли його нинішня дружина Тетяна Навка (уродженка України), син Микола та дочка Єлизавета. Остання, виявляється, обіймала посаду «віцепрезидента фонду з розвитку російсько-французької історичної ініціативи».

Ще один персонаж - Павло Пригожин, син «кухаря» Путіна Євгена Пригожина, «вагнерівці» якого продовжують убивати людей по усьому світу, в тому числі в Україні.

Читайте також: Шмигаль закликав ЄС не припиняти санкційний тиск та надалі знесилювати росію

Не оминули європейці санкціями і зрадників України. У переліку - Володимир Сальдо, Кирило Стремоусов, Сергій Черевко та Тетяна Кузміч. Усі вони «відзначилися» активним співробітництвом з окупантами та формуванням самопроголошених «органів влади» на російських багнетах. Аналогічну роль, щоправда, не в Херсоні, а в Мелітополі зіграла Галина Данильченко, яка намагається видавати себе за мера міста.

За європейськими правовими нормами всі перераховані особи несуть відповідальність за підрив територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Довгий перелік російських підприємств, включених до санкційного списку розбавляють знайомі назви, зокрема УАЗ, КАМАЗ, КБ «Сухой», Воєнторг.

У документі наголошується: «Європейський Союз залишається непохитним у підтримці суверенітету й територіальної цілісності України, продовжує засуджувати дії та політику, що підривають територіальну цілісність України».

Читайте також: Cанкції мають стосуватися усіх сфер економічного життя росії – Моравецький

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. На боротьбу із агресором піднявся весь народ нашої країни.

Європейський Союз від початку російської агресії виявив солідарність з Україною, та надав їй суттєву політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову підтримку. Країни ЄС погодили вже шість пакетів послідовних економічних та індивідуальних санкцій проти росії та близьких до кремлівського режиму осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-