Шмигаль закликав ЄС не припиняти санкційний тиск та надалі знесилювати росію

Шмигаль закликав ЄС не припиняти санкційний тиск та надалі знесилювати росію

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль подякував Європейському Союзу, який офіційно затвердив шостий пакет санкцій проти росії, та закликав ЄС не зупиняти санкційний тиск і надалі знесилювати рф, аби в агресора не було можливостей продовжувати війну.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду написав у Телеграмі.

«Вдячні Європейському Союзу за консолідоване рішення. Важливо не зупиняти санкційний тиск і надалі знесилювати росію, аби в агресора не було можливостей продовжувати війну. Єдність Європи сьогодні як ніколи важлива для нашої спільної перемоги, для глобальної безпеки та миру», - зазначив Шмигаль.

За його словами, обмеження нарешті зачіпають імпорт російської нафти, що суттєво вдарить по наповненню бюджету агресора та здатності фінансувати війну. Впродовж пів року ЄС планує відмовитися від видобувної нафти з росії, а протягом восьми місяців — від усіх російських нафтопродуктів, додав глава уряду.

Читайте також: ЗСУ тут, наш народ тут: Зеленський оприлюднив кадри зі своєю командою біля Офісу Президента

Шмигаль нагадав, що пакет містить такі санкції, як відключення від системи SWIFT низки російських і білоруських банків, зокрема «Сбєрбанку», Московського кредитного банку та Російського сільськогосподарського банку, персональні санкції проти винних у звірствах російських військ у Бучі та Маріуполі, проти осіб, які підтримують війну, провідних бізнесменів, членів сімей олігархів та кремлівських чиновників, оборонних компаній і фінансових організацій. Крім того, буде відключено мовлення ще трьох пропагандистських телеканалів, заборонено експорт товарів подвійного використання, а також буде заборона надання росії консультаційних, бухгалтерських послуг та послуг у сфері зв’язків із громадськістю та хмарних сервісів.

Як повідомлялося, 31 травня лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти російської федерації, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку від системи SWIFT. Євросоюз офіційно його затвердив.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-