Родичі військових з «Азовсталі» вдячні за підтримку Ердогану та чекають на рішення Цзіньпіна

Родичі військових з «Азовсталі» вдячні за підтримку Ердогану та чекають на рішення Цзіньпіна

Укрінформ
Якщо Китай допоможе врятувати українських бійців з оточеного російськими військовими меткомбінату «Азовсталь» через процедуру екстракції, він врятує демократію, допоможе врятувати мир.

Таке твердження пролунало в суботу на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Наші бійці вже неодноразово зверталися до всього світу про допомогу саме за процедурою екстракції… Зараз ми звертаємося саме до лідера Китаю Сі Цзіньпіна, який може долучитися до цього процесу, стати переговорником… Ми від цього отримаємо своїх рідних, які будуть врятовані з цього пекла. Що отримає від цього Путін? - Я думаю, що він збереже якісь залишки своєї репутації. А Китай - він увійде у світову історію як країна, яка врятувала людей, яка врятувала демократію, яка допоможе врятувати мир», - заявила дружина одного з прикордонників Інна Піковець, яку підтримали всі присутні родичі українських захисників Маріуполя.

Вона додала, що всі українці дуже вдячні президенту Туреччини Реджепу Ердогану, який готовий прийняти українських захисників з "Азовсталі" до своєї країни, але дуже сподіваються на рішення лідера Китаю Сі Цзіньпіна.

Читайте також: Джемілєв розповів, що пропонувала Туреччина для порятунку бійців з Азовсталі

Інну Піковець підтримала і Юлія Тарасенко – дружина офіцера-прикордонника Донецького прикордонного загону, який також перебуває на металургійному комбінаті «Азовсталь». Вона вважає, що саме лідер Китаю найближчий сьогодні для допомоги в переговорах з путіним, бо у цих країн тісні відносини.

«Ми дуже вдячні всім світовим лідерам, які долучилися до гуманітарної місії з порятунку наших хлопців. Зокрема лідеру Франції Еммануелю Макрону та лідеру Туреччини Реджепу Ердогану. Але залишилася людина, лідер Китаю, до якої прислухається путін, і з яким рахується росія. росія та Китай мають дуже тісні військові та економічні відносини. Це особа, якій не може відмовити путін. Просимо Сі Цзіньпіна долучитися посередником до перемовин з гуманітарної місії – процедури екстракції, порятунку наших військовослужбовців з "Азовсталі" до Туреччини», - заявила Тарасенко.

Як повідомлялося, родичі захисників Маріуполя попросили лідера Китаю Сі Цзіньпіна допомогти врятувати українських бійців, витягнути їх із оточеного російськими військовими меткомбінату "Азовсталь" через процедуру екстракції.

Україна запропонувала росії обміняти тяжкопоранених бійців із "Азовсталі" на полонених росіян за правилами обміну військовополонених.

За словами віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, військовим шляхом деблокувати "Азовсталь" наразі неможливо. Захисники "Азовсталі" здаватися в полон не збираються, а росіяни не погоджуються на процедуру екстракції.

Читайте також: Верещук закликає не коментувати переговори щодо евакуації поранених бійців з «Азовсталі»

7 травня Верещук повідомила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату евакуйовано.

Територію меткомбінату росіяни постійно обстрілюють з усіх видів озброєння і намагаються штурмувати. Тримають оборону українські військові, серед яких кілька сотень поранених. Медикаментів гостро бракує, люди помирають у муках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-