Із «Азовсталі» евакуювали всіх дітей, жінок та літніх людей - Верещук

Із «Азовсталі» евакуювали всіх дітей, жінок та літніх людей - Верещук

Укрінформ
Із «Азовсталі» у Маріуполі евакуйовано всіх дітей, жінок та літніх людей.

Про це в Телеграмі повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реїнтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

Читайте також: Захисники Маріуполя не здалися ворогу - полк «Азов» пояснив, що означав білий прапор

"Наказ Президента виконано: всіх жінок, дітей та людей похилого віку з Азовсталі евакуйовано. Цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено", - написала Верещук.

Як повідомлялося, у п’ятницю, 6 травня, з меткомбінату «Азовсталь» вдалося вивезти 50 людей. Водночас під час режиму припинення вогню на території «Азовсталі» російські загарбники застосували ПТРК та підбили автомобіль, який рухався до цивільних. У результаті обстрілу один боєць загинув та шестеро були поранені.

На початку цього тижня із «Азовсталі» вдалося евакуювати 150 людей, а з самого Маріуполя та його околиць понад 300.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Влада працює над дипломатичними варіантами порятунку військових з «Азовсталі» – Зеленський

Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних жителів. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота, мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-