Влада працює над дипломатичними варіантами порятунку військових з «Азовсталі» – Зеленський

Влада працює над дипломатичними варіантами порятунку військових з «Азовсталі» – Зеленський

Укрінформ
Влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території металургійного комбінату "Азовсталь" у Маріуполі, до процесу залучені впливові посередники.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Працюємо над дипломатичними варіантами для порятунку наших військових, які залишаються ще на "Азовсталі". Залучені впливові посередники. Впливові держави», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що впродовж дня з «Азовсталі» вдалося врятувати понад 40 цивільних – жінок і дітей. Президент висловив сподівання, що незабаром вони зможуть прибути на безпечну територію.

Глава держави також наголосив, що евакуаційна місія триває за посередництва ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Читайте також: Якщо рф знищить людей на «Азовсталі», переговори з нею стануть неможливими – Зеленський

Як повідомлялося, 6 травня продовжилась операція з евакуації людей з меткомбінату "Азовсталь" у Маріуполі. Вдалося врятувати 50 цивільних.

Під час режиму припинення вогню на території "Азовсталі" російські загарбники застосували ПТРК та підбили евакуаційний автомобіль, який рухався до цивільних. У результаті обстрілу один боєць загинув та шестеро були поранені.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-