Верещук закликає не коментувати переговори щодо евакуації поранених бійців з «Азовсталі»

Верещук закликає не коментувати переговори щодо евакуації поранених бійців з «Азовсталі»

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала політиків, журналістів та громадян не коментувати складні переговори щодо евакуації важкопоранених бійців з Азовсталі в обмін на полонених росіян, бо це може нашкодити.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Телеграмі.

«За дорученням Президента ми ведемо дуже складні перемовини щодо евакуації важкопоранених бійців з Азовсталі в обмін на полонених росіян. На жаль, публічні коментарі деяких політиків, журналістів та громадських діячів щодо змісту переговорів не тільки дезінформують та дезорієнтують суспільство, а й шкодять переговорному процесу», - зазначила Верещук.

Читайте також: Родичі бійців з «Азовсталі» просять президента Туреччини допомогти з екстракцією

Вона підкреслила, що йдеться про життя людей, тому варто утримуватися від публічних коментарів про те, чого не знають.

«Якщо все вийде і ми витягнемо людей, потім робіть, що хочете. А зараз прошу бути відповідальними та не заважати», - додала віцепрем'єр.

Вона також пояснила, що нині ведуться переговори лише про 38 важкопоранених (лежачих) бійців.

«Працюємо покроково. Обміняємо 38 важких, потім будемо рухатись далі. Зараз немає перемовин про обмін 500 або 600 людей, про що повідомляють деякі ЗМІ. Закликаю всіх працювати серйозно, не пускатися в нереальні міркування та заяви. Тільки реалістичність і тверезість думок та дій дасть результат», - написала вона.

Читайте також: Увага до «Азовсталі» не дозволяє агресору розбомбити й знищити там усіхВерещук

Як повідомляв Укрінформ, Україна запропонувала росії обміняти важкопоранених бійців із Азовсталі на полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених.

За словами віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, військовим шляхом деблокувати Азовсталь наразі неможливо. Захисники Азовсталі здаватися в полон не збираються, а росіяни не погоджуються на процедуру "екстракшн".

7 травня Верещук повідомила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату "Азовсталь" евакуйовано, і цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено.

Територію меткомбінату росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема, з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати. Тримають оборону українські військові, серед яких кілька сотень поранених. Медикаментів гостро бракує, і люди помирають у муках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-