Пентагон: Артилерія України зриває спроби росіян розвинути наступ

Пентагон: Артилерія України зриває спроби росіян розвинути наступ

Укрінформ
Українські артилерійські підрозділи, які отримали у своє розпорядження нову західну зброю, в тому числі майже 90 американських гаубиць М777, практично зірвали всі спроби росіян розвинути наступ на території України.

Таку оцінку висловив у п’ятницю під час телефонного брифінгу високопоставлений представник Пентагону, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Українська артилерія зриває зусилля росіян захопити більшу територію, у тому числі їхні спроби перетнути річку (Сіверський - ред.) Донець», - зауважив військовий чиновник.

Читайте також: Залужний від імені артилеристів подякував США за гаубиці М777

Він зазначив, що росіяни все ще намагаються відновити наступальний імпульс на Донбасі, однак дії українських військ «впливають на їхню здатність консолідувати сили», а також отримувати підкріплення. У цьому контексті він підкреслив, що ЗСУ з отриманими новими зразками озброєнь демонструють значне підвищення ефективності ведення бойових дій.

«Відгуки, які ми отримуємо від артилеристів з України, є дуже позитивними щодо користі гаубиць M777», - зауважив чиновник.

Читайте також: Українські військові вже навчаються управляти німецькими гаубицями – Bild

Представник Пентагону також підтвердив, що між Ізюмом і Слов’янськом точаться запеклі бої, але росіянам там не вдалося досягти особливого прогресу. Однак, за його словами, силам рф вдалося дещо просунутися на захід в районі Попасної.

Представник оборонного відомства США, крім того, зауважив, що українські фахівці продовжують проходити навчання щодо освоєння нових систем озброєнь, у тому числі гаубиць М777, а також бойових безпілотних дронів.

Читайте також: Шольц пообіцяв продовжувати допомогу Україні

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову з українським колегою Олексієм Резніковим. Сторони, зокрема, обговорили подальшу військову допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-