Шольц пообіцяв продовжувати допомогу Україні

Шольц пообіцяв продовжувати допомогу Україні

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц у п’ятницю взяв участь у засіданні безпекового комітету Бундестагу та відповів на запитання його членів.

Про це повідомила голова комітету Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Особливо важливо, що канцлер Шольц запевнив у продовженні підтримки України – фінансової, а також військової, що ми стоятимемо на боці Україні, в тому числі з важким озброєнням, доки триває війна», - заявила політик.

Вона зазначила, що ситуація постійно обговорюється, розглядаються питання з приводу того, чим ще ФРН може допомогти, що ще може зробити.

Голова комітету не погодилась із закидами ЗМІ щодо розбрату в урядовій коаліції, до якої входить її партія, Вільна демократична, через те, що деякі депутати від ВДП залишали залу під час виступу Шольца. Штрак-Ціммерманн заявила, що канцлер відповідав на запитання довше, ніж було заплановано протоколом, а депутати мали інші зустрічі.

Деякі ЗМІ слідом за Bild назвали «політичним скандалом» ситуацію довкола того, що деякі депутати залишили засідання, коли Шольц ще говорив.

Читайте також: Шольц зателефонував путіну – говорили більш як годину

Як повідомлялося, Шольц фактично від початку війни перебуває під тиском через свою надто обережну позицію щодо надання Україні зброї.

Тим часом федеральний уряд дав зелене світло на поставку Україні 50 списаних танків Gepard, минулого тижня стало відомо про те, що будуть також передані 7 гаубиць Panzerhaubitz 2000.

Фото: @MAStrackZi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-