Маріуполь нервує ворога: його героїчна оборона дає час ЗСУ підготуватись на інших напрямках

Маріуполь нервує ворога: його героїчна оборона дає час ЗСУ підготуватись на інших напрямках

Укрінформ
Російські загарбники не можуть відтягнути сили від Маріуполя і досі отримати контроль над ним завдяки героїчній обороні міста.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передає Укрінформ.

"Від Маріуполя вони зараз не можуть відтягнути сили, бо досі не можуть взяти під контроль усе місто – там наші обороняються. Зараз Маріуполь сильно нервує ворога. Героїчна оборона цього міста дає нам час і можливість добре підготуватися на інших напрямках. Власне, завдяки в тому числі і обороні Маріуполя нам вдалося досягти суттєвих результатів на більшості оперативних напрямків, де Росія наступала. І на багатьох ми навіть проводили контрнаступальні дії, завдяки чому низку населених пунктів було звільнено від російських окупантів", - сказав Мотузяник.

Читайте також: Опір у Маріуполі свідчить про нездатність рф швидко досягти своїх цілей — британська розвідка

Він додав, що зараз Маріоуполь знаходиться в оперативному оточенні, зазнав великих руйнувань через постійні обстріли. Але попри складну ситуацію оборонці міста утримують його.

"Це наші "азовці" – мужні бійці Національної гвардії України. Це наші морські піхотинці. Це також і наші сили Територіальної оборони Збройних сил України, які також беруть участь в обороні міста. Усі вони тримаються і демонструють при цьому виняткову мужність і героїзм", - сказав Мотузяник.

Читайте також: Командир морпіхів у Маріуполі запропонував варіанти порятунку міста

Як повідомляв Укрінформ, командир 36-ї окремої бригади морської піхоти майор Сергій Волина, котрий боронить Маріуполь, запропонував два варіанти порятунку міста та його жителів. Перший - це різка військова операція, яка відбуватиметься прямо зараз з усіма необхідними засобами. Другий – політичне рішення.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-