Командир морпіхів у Маріуполі запропонував варіанти порятунку міста

Командир морпіхів у Маріуполі запропонував варіанти порятунку міста

Укрінформ
Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти майор Сергій Волина, котрий боронить Маріуполь, запропонував два варіанти порятунку міста та його жителів.

Про це йдеться на його фейсбук-сторінці, передає Укрінформ.

"Перший це різка військова операція, яка відбуватиметься прямо зараз з усіма необхідними засобами. Кількісним, оснащеним угрупуванням сил, яке в один ривок різким і глибоким ударом з'єднає нас у нашому районі оборони. Ключовим вважаю перевагу в повітрі та артилерії. Варіант можливий, хоча складний та ризикований. Другий – політичне рішення. Його бачу цілком реальним за умови ефективної дипломатії", - написав він.

Читайте також: Релігійні та світові лідери здатні зупинити вбивства людей у Маріуполі – Подоляк

Він також закликає дипломатів сприяти міжнародному контролю за безпекою виходу бойового гарнізону та цивільних осіб, які потрапили в капкан війни у Маріуполі.

Пізніше у своєму відеозверненні він звернувся до світових лідерів з проханням вивезти бійців та мирних мешканців Маріуполя на територію третьої держави. "Ми просимо надати нам безпеку на території третьої держави", - сказав він.

Волина повідомив, що серед бійців є понад 500 поранених. Крім того, на заводі «Азовсталь» перебувають сотні цивільних.

Читайте також: Захисники Маріуполя заявили, що «Азовсталь» знищена - під завалами багато людей

Як повідомлялося, депутат Сергій Тарута заявив у вівторок, що рашисти скинули потужну бомбу на лікарню в районі «Азовсталі», унаслідок чого під завалами опинилося близько 300 людей, серед них діти. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко цю заяву спростував, а начальник Донецької ОВА Павло Кириленко назвав інформацію про масове ураження людей непідтвердженою.

Читайте також: Рашисти скидають надважкі бомби на укриття із цивільними на «Азовсталі»

Раніше Служба безпеки України оприлюднила аудіоперехоплення розмови, у якій російський військовий розповідає про наказ керівництва «зрівняти із землею» завод «Азовсталь» у Маріуполі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-