Звірства на окупованих територіях України вчинили російські війська – Єврокомісія

Звірства на окупованих територіях України вчинили російські війська – Єврокомісія

Укрінформ
Масові вбивства цивільного населення та жахливі військові злочини, які були виявлені у містах України, були скоєні військовослужбовцями росії, які здійснювали повний контроль на цих окупованих територіях.

Про це сьогодні у Брюсселі, під час брифінгу для преси заявив речник Єврокомісії Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) започаткував розслідування вбивств та інших військових злочинів, що були скоєні окупаційними силами російського агресора. Райони, про які ми говоримо, були під окупацією та під контролем агресора, російських військ. Тож, ніхто, окрім них, не міг здійснити всі ці звірства», - зауважив Стано.

Читайте також: Російська влада відповідальна за звірства у Бучі та інших містах України – ЄС

Він наголосив, що для притягнення до відповідальності винних у цих страшних злочинах має бути проведене ретельне та належне розслідування, із залученням ключових міжнародних інституцій, таких як МКС та Комісія із розслідування Офісу Верховного комісара ООН із прав людини.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала неспровоковану військову агресію проти України, продовжує масовані бомбардування та обстріли житлових районів українських міст та селищ, цілеспрямоване руйнування цивільної інфраструктури.

Після звільнення від окупантів міст навколо Києва світ облетіли звістки про масові вбивства та звірячі злочини проти цивільного населення, що були скоєні російськими військовослужбовцями у захоплених містах. Україна почала збір документальних свідчень фактів геноциду проти населення, злочинів проти людства та порушення всіх міжнародних норм гуманітарного права, що були скоєні російськими загарбниками, і закликала світове співтовариство до участі у розслідуванні цих злочинів та у притягненні всіх російських злочинців до відповідальності за скоєне.

Читайте також: Butcher з Бучі: Як працює роспропаганда під час війни

Російські офіційні особи спробували звинуватити Україну в «інсценуванні» зображень щодо наслідків звірства російських катів на окупованих територіях. Такі спроби вже отримали жорстку відповідь ЄС та міжнародного співтовариства, із вимогою притягнення до відповідальності не лише безпосередніх виконавців скоєних звірств, а й політичного та військового керівництва росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-