У зоні ООС в бік окупованих територій запустили синьо-жовті прапори

У зоні ООС в бік окупованих територій запустили синьо-жовті прапори

Фото
Укрінформ
На лінії розмежування в зоні операції Об’єднаних сил українські військові разом з місцевими жителями та волонтерами запустили в бік тимчасово окупованих територій синьо-жовті прапори.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба штабу ООС.

“До Дня Державного Прапора України та до Дня Незалежності України військові Об'єднаних сил на Донеччині та Луганщині спільно з місцевими жителями та волонтерами запустили в сторону окупованих територій синьо-жовті стяги. Українські прапори запускали з Торецька, Світлодарська, Маріуполя, Кам'янки, КПВВ Щастя. У такий оригінальний спосіб українці привітали зі святами патріотів, які залишились під окупацією”, - ідеться у повідомленні.

В одній із механізованих бригад, яка долучилася до акції, військовослужбовці поінформували, що окупанти відреагували на прапори миттєво. "З радіоперехоплень захисники дізналися, що ворог намагався збити українські стяги. Утім їм це не вдалось", - заявили військові.

Подібні заходи вже неодноразово проводилися на Донеччині та Луганщині як нагадування жителям тимчасово окупованих територій про те, що вони є невід’ємною частиною великої української родини, зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня українці святкують День Незалежності. Він відзначається на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

Читайте також: Зеленський - про великий Державний Герб: Україна заслуговує на ще один символ

23 серпня в Україні відзначали День Державного Прапора. Свято встановлено "на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України", згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року.

Фото: ООС, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-