Зеленський - про великий Державний Герб: Україна заслуговує на ще один символ

Зеленський - про великий Державний Герб: Україна заслуговує на ще один символ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна точно заслуговує на ще один символ, яким може стати великий Державний Герб у разі ухвалення Верховною Радою відповідного законопроєкту.

Про це він сказав під час урочистого засідання Верховної Ради з нагоди 30-річниці Незалежності України, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні у вас буде позачергове засідання і ви будете розглядати питання великого Державного Герба... Така держава як Україна точно заслуговує на ще один символ", - сказав Зеленський.

Він додав, що відповідний законопроєкт мав би представляти перший Президент України Леонід Кравчук. "Це його ідея, його мрія... Нехай буде здоровим", - сказав Зеленський.

Також на заклик Президента присутні у Верховній Раді аплодували на підтримку Кравчука.

“На мою думку, дуже важливо не лише відзначати появу державності, але і об’єднуватися для її збереження. Нашу велику українську сім’ю єднає родина державних символів України. Це три брати - Державний Прапор України, Державний Герб і Державний Гімн. Вони пов’язані статтями Конституції України, і пов’язані на рівні національної підсвідомості”, - зазначив глава держави.

За його словами, Гімн України - це наша душа, мудрість наступним поколінням.

Читайте також: Президент вручив державні нагороди з нагоди Дня Незалежності України

“Ми думали, що запанували у своїй сторонці, та сьомий рік поспіль ми кладемо душу і тіло за нашу свободу, сім років поспіль ми це робимо. Бо забули, що далеко не всі вороженьки згинули як роса на сонці, але ми не забули, якого ми роду. А отже нам точно усміхнеться доля”, - сказав Президент.

Він зауважив, що “наша доля - це наш герб”.

“Вона закарбована тисячу років тому на тризубі великого київського князя Володимира, що є і сучасним Гербом України. Це простий шифр з чотирьох букв. Хтось його, напевно, не бачить, а хтось точно знає це - це воля. Бо наша доля бути вільними. А наша воля - це наш Український Прапор. І це точно знають Краматорськ, Маріуполь, Слов’янськ, Лисичанськ та ще десятки звільнених від окупантів міст та сіл Донбасу”, - сказав Зеленський.

Читайте також: В Україні може з’явитися ще один вихідний — Зеленський вносить у ВР проєкт закону

Він додав, що “в інших містах, в інших містечках також буде воля, воля буде і в Криму, бо це наша доля, доля Незалежної України”.

Як повідомлялося, народні депутати 24 серпня проведуть урочисте засідання Верховної Ради з нагоди Дня Незалежності.

Окрім цього, 24 серпня о 14:20 розпочнеться позачергова сесія парламенту, скликана главою держави. Порядок денний позачергової сесії передбачає розгляд законопроєкту № 5712 "Про великий Державний Герб України".

Читайте також: Зеленський сказав, у чому сила українського народу

Також повідомлялося, що перший Президент України Леонід Кравчук 29 червня переніс планову операцію на серці, вона пройшла без ускладнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-