Українські екіпажі катерів «Айленд» тренуються у США

Українські екіпажі катерів «Айленд» тренуються у США

Фото
Укрінформ
Українські екіпажі патрульних катерів «Айленд» проходять підготовку у Балтиморі (США).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АрміяInform.

“У місті Балтимор, США, тривають планові заняття з екіпажами катерів типу «Айленд», які проходять додаткову підготовку перед передачею катерів українським ВМС. Цього разу військові моряки відпрацьовували навчання з боротьби за живучість, що входять до програми підготовки”, - ідеться в повідомленні.

Під час тренування були залучені рятувальні плоти та костюми відповідно до комплектації катерів типу «Айленд». Подібні костюми входять у стандартне оснащення катерів, як і протипожежні костюми та інше устаткування, необхідне під час боротьби з можливими пошкодженнями корабля у бойових умовах.

Система підготовки з боротьби за живучість корабля, яка використовується в українських ВМС, є максимально подібною до системи підготовки у флотах провідних держав-членів НАТО.

Нещодавно в США у відкритому морі провели ходові випробування одного з патрульних катерів типу «Айленд». Під час випробувань перевіряли якість роботи агрегатів та механізмів катера, а також функціонування його навігаційної системи. Були продемонстровані максимальні можливості техніки щодо маневреності та швидкості, підтверджені її ходові якості.

Читайте також: ВМС України цьогоріч отримають турецькі безпілотники Bayraktar ТВ2

Якщо перші два українські екіпажі вже проходять 10-тижневий курс допідготовки у США на здобуття допуску до експлуатації катерів цього класу, то наразі в Україні триває завершальний етап підготовки перед відрядженням до Балтимора третього екіпажу патрульного катера типу «Айленд».

США цього року у межах підтримки України у сфері безпеки та оборони передадуть додатково ще три катери цього проєкту. Це катери Берегової охорони США, які надалі збільшать бойові спроможності ВМС України під час виконання завдань в операційних зонах Азово-Чорноморського регіону. Нині ці катери проходять у США відповідне технічне обслуговування й доозброєння. Очікується, що три «Айленди» надійдуть до України морським шляхом до кінця першого півріччя цього року.

Читайте також: Українські ВМС отримали від США швидкісні катери та надувні човни

Як повідомляв Укрінформ, на початку січня командувач ВМС ЗСУ контрадмірал Олексій Неїжпапа заявив, що Для Військово-Морських Сил Збройних Сил України будуть побудовані нові бази в Очакові, Бердянську та порту «Південний».

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-