Угорщина відмовиться від вугілля на 5 років раніше, ніж збиралася

Угорщина відмовиться від вугілля на 5 років раніше, ніж збиралася

Укрінформ
Згідно з новим урядовим планом, остання вугільна електростанція в Угорщині буде зупинена у 2025 році – тобто на 5 років раніше, ніж це попередньо планувалося.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv із посиланням на заяву держсекретаря Угорщини в справах ЄС Аттілу Штайнера.

«Наш план полягає в тому, щоб до 2030 року домогтися вуглецево-нейтрального виробництва електроенергії на 90%», – заявив угорський посадовець.

Читайте також: Генсек ООН закликає світ відмовитися від вугілля заради захисту клімату

За словами Штайнера, Будапешт має намір досягти цього за рахунок збереження чинних ядерних генеруючих потужностей і збільшення виробництва сонячної енергії до 6 ГВт.

«Ми хотіли б поетапно відмовитися від блоків, що працюють на бурому вугіллі, на нашій останній вугільній електростанції Матра до 2025 року», - додав він.

Зазначається, що цю новину одразу позитивно сприйняли як зелені активісти, так і робітники електростанції, які отримають підтримку зі спеціального фонду ЄС.

Читайте також: У світі щороку викидають понад мільярд тонн продуктів - ООН

Як відомо, президент Угорщини Янош Адер оголосив про початковий план країни щодо відмови від вугілля до 2030 року, він зробив це на Саміті ООН по боротьбі зі зміною клімату в Нью-Йорку у 2019 році.

За словами Штайнера, Угорщина підписала зобов'язання ЄС щодо досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року і вітає плани ЄС щодо посилення кліматичних цілей блоку на 2030 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-