Генсек ООН закликає світ відмовитися від вугілля заради захисту клімату

Генсек ООН закликає світ відмовитися від вугілля заради захисту клімату

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав до поетапної відмови від використання вугілля в електроенергетиці, аби не допустити глобального підвищення температури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Новини ООН.

«Поетапна відмова від вугілля в електроенергетиці - найважливіший крок на шляху до поставленої мети: не допустити підвищення температури вище 1,5 градуса за Цельсієм. Ідеться про те, щоб до 2030 року скоротити використання вугілля у виробництві електроенергії на 80% у порівнянні з рівнем 2010 року», - сказав Гутерреш.

Він нагадав, що забруднення повітря, пов'язане з викопним паливом, - причина кожного п'ятого випадку смерті у світі.

Читайте також: Гейтс планує інвестувати $2 мільярди на порятунок клімату

«Практично скрізь зараз дешевше будувати нові потужності з використанням відновлюваних джерел енергії, ніж нові вугільні електростанції», - підкреслив генсек ООН.

Гутерреш також указав, що в таких країнах як Китай і Індія вартість будівництва нових установок у сфері сонячної енергетики менша, ніж експлуатація наявних вугільних електростанцій.

Читайте також: Найкраща технологія проти змін клімату: подробиці конкурсу зі $100 мільйонами від Маска

Як повідомляв Укрінформ, спеціальний посланник президента США з питань клімату Джон Керрі назвав проблему поступового нагрівання планети і кліматичних змін одним із найскладніших викликів для глобальної безпеки за всі часи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-