Стратегічні комунікації є найбільш дієвим інструментом в умовах гібридної війни - Лапутіна

Стратегічні комунікації є найбільш дієвим інструментом в умовах гібридної війни - Лапутіна

Укрінформ
Стратегічні комунікації є найбільш дієвим інструментом в умовах гібридної, інформаційної війни.

Про це сказала міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна на пресконференції в Укрінформі.

"Стратегічні комунікації це саме той інструмент, який є найбільш дієвим в умовах гібридної, інформаційної війни. Так сталося, що історія стратегічних комунікацій має невійськовий аспект. Це зароджувалося в США, тоді коли потрібно було скомунікувати суспільство з підприємцями. І вони вимушені були гармонізувати відносини, і зрозуміли, що комунікації - це дуже важливо", - сказала Лапутіна.

Читайте також: Україні вдалося створити надійну систему протистояння кібератакам з Росії – дипломат

Вона додала, що в умовах російської агресії стратегічні комунікації стали найбільш сучасним інструментом, що згуртував українське суспільство. Але на початку війни, на жаль, структури сектору безпеки та оборони не мали відповідних навичок використання стратегічних комунікацій, тому цю комунікацію суспільству пропонували волонтери.

Також Лапутіна зазначила, що в умовах гібридної війни та асиметричних загроз дуже важливо відбудувати інструментарій, який дозволить бути гнучкими. За її словами, технологія стратегічних комунікацій, яка передбачає публічну дипломатію, є технологією створення мереж, які є більш гнучкими до сучасних загроз.

Читайте також: СБУ та CКУ обговорили співпрацю у протидії гібридній війні в інформпросторі

Як повідомляв Укрінформ, в Академії СБУ презентували монографію «Стратегічні комунікації в умовах гібридної війни: погляд від волонтера до науковця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-