СБУ та CКУ обговорили співпрацю у протидії гібридній війні в інформпросторі

СБУ та CКУ обговорили співпрацю у протидії гібридній війні в інформпросторі

Укрінформ
Служба безпеки України та Світовий конґрес українців обговорили можливу співпрацю у протидії гібридній війні, яка ведеться проти нашої країни в інформаційному просторі.

Про це йшлося під час зустрічі голови СБУ Івана Баканова з президентом Конгресу Павлом Ґродом, повідомляє сайт СБУ.

«Гібридна війна точиться не лише на сході України, але й в інформаційному просторі. У тому числі – закордонному. Росія докладає всіх зусиль, аби максимально поширити свої деструктивні наративи. Ваш Конгрес, який поєднує мільйони українців, своєю діяльністю доносить до світу правду. Відстоює чітку позицію стосовно українсько-російського конфлікту», – зазначив Баканов.

Читайте також: Разумков обговорив із керівництвом СКУ роботу в межах Кримської платформи та інвестиції

Голова СБУ подякував Конгресу за системну роботу на підтримку України на шляху до євроатлантичної інтеграції та відстоювання її інтересів на міжнародній арені.

У свою чергу Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод зазначив: «Протидія російським агентам впливу в Україні та світі лишається одним з незмінних пріоритетів СКУ. Ми готові до подальшої конструктивної співпраці на всіх рівнях у захисті українських інтересів».

Іван Баканов розповів як спецслужба протидіє російській пропаганді, щоб запобігти розхитуванню та дестабілізації ситуації в Україні.

«Я переконаний, що за підтримки громадянського суспільства наша робота може бути ще ефективнішою. Тож давайте разом працювати над захистом інтересів нашої Батьківщини», – підкреслив Голова СБУ.

Читайте також: Кулеба та президент СКУ обговорили зміцнення взаємодії держави та закордонного українства

Зокрема, така взаємодія можлива у донесенні до міжнародної спільноти об’єктивної інформації про події в Україні, що стосуються російської агресії.

Також Конгрес може залучати до заходів міжнародного співробітництва провідних фахівців з питань національної безпеки та протидії тероризму.

Нагадаємо, перспективи співпраці у питаннях протидії російській гібридній агресії, зокрема в інформаційній сфері, із представниками Світового конґресу українців також обговорив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-