Ткаченко розповів, на які теми реагуватиме Центр стратегічних комунікацій

Ткаченко розповів, на які теми реагуватиме Центр стратегічних комунікацій

Укрінформ
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки реагуватиме на ключові теми, в межах яких поширюються фейки і пропаганда.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Центр, який ми створюємо до кінця цього місяця, називається Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Невеличкий, але бюджет в міністерстві на це є. Він має запрацювати вже незабаром. Мета створення такого центру - нейтралізація впливу та швидке, проактивне реагування. Нейтралізація впливу дезінформації та маніпулятивної інформації та реагування на ключові теми, в межах яких поширюються фейки і пропаганда», - сказав Ткаченко.

Читайте також: Єрмак: В інформвійні проти України — батальйони ботів й «фейкомети»

Він зазначив, що основними напрямами роботи Центру буде виявлення, реагування, протидія, просвіта, комунікаційні проєкти.

Виявлення інформації відбуватиметься через її збір шляхом використання мережі фактчекерів, співпраці з РНБО, іншими органами влади та організаціями. Реагування відбуватиметься на визначені ключові теми, в межах яких поширюється дезінформація або маніпулятивна інформація. Протидія буде через складання карти виявлених ботоферм та здійснення заходів з їх блокування.

Також Ткаченко додав, що в майбутньому планується створити окремий онлайн-музей російської дезінформації та маніпуляцій.

Як повідомлялося, в Україні у березні має розпочати роботу Центр протидії дезінформації. Планується, що він дасть змогу ефективно відпрацьовувати маніпуляції й фейки, які поширює країна-агресор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-