Дуда хоче «більше НАТО» на сході Європи

Дуда хоче «більше НАТО» на сході Європи

Укрінформ
Саміт НАТО у Варшаві в 2016 році повинен показати здатність Альянсу реагувати на кризи зі сходу і півдня Європи шляхом зміцнення інфраструктури і кількості військ в цих регіонах.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда після зустрічі президентів країн сходу НАТО в Бухаресті, інформує РАР.

"Саміт НАТО в наступному році у Варшаві особливо повинен показати, що НАТО є здатним реагувати в нинішній ситуації на загрози з півдня і сходу. Насамперед це означатиме більше війська, більше інфраструктури і більше спільних дій також у суто військовому значенні з метою хорошого, справного, однозначного і швидкого реагування на можливі загрози",- заявив Дуда.

Президент Польщі висловив впевненість, що під час саміту Альянсу у Варшаві країни організації займуть одностайну позицію щодо майбутніх цілей НАТО і його адаптації до нових викликів.

"Альянс має бути готовий до того, аби справно реагувати на нинішні події, мінімізувати загрози й одночасно творити атмосферу безпеки і миру",- підкреслив Дуда.

За його словами, ухваленням сьогодні Бухарестської декларації президенти зробили серйозний внесок у рішення, які будуть прийняті на наступному саміті НАТО у Варшаві. 

У Бухарестській декларації наголошено на "агресивних діях Росії в Україні, зокрема нелегальній і безправній анексії Криму, підтримці сепаратистів в Україні, а також російської військової активності в нашому сусідстві (сході НАТО – ред.), що підриває архітектуру європейської безпеки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-