Замінники м'яса,  суперфуди та домашня їжа – головні харчові тренди 2022 року

Замінники м'яса, суперфуди та домашня їжа – головні харчові тренди 2022 року

Укрінформ
Виробники турбуються про екологію,  з'являються програми фудшеринга та перероблені харчові продукти. 

Про основні харчові тренди 2022 року розповіла виданню Mind директор із маркетингу SUSHKA Олена Гук, передає Укрінформ.

Популярні цьогоріч перероблені продукти, виготовлені з інгредієнтів, які могли б бути харчовими відходами. Це допомагає мінімізувати енергію, що використовується для виробництва.

Ностальгують українці за домашньою кухнею - гречкою, варениками, котлетами тощо. Тому заклади української кухні залишаються популярними і у 2022 році. Експертка зауважила, що традиційна їжа дозволяє повернутись до чогось звичного у сучасному світі.

Також стають актуальними замінники м’яса. За даними дослідження ATKearney до 2040 року 60% споживаного м'яса буде або рослинним або вирощеним у лабораторії. На ринку вже є технології, які створюють замінники. Шеф-кухар компанії NotCo - штучний інтелект, який аналізує страви з інгредієнтів тваринного походження та пропонує рослинний замінник.

Читайте також: 14 видів «черкасько-кримських» сирів

Два тренди, які стали ще більш поширеними серед споживачів — доставка та швидка їжа. За останні 5 років додатки для доставки їжі збільшили дохід на 204%, а ще люди почали аналізувати склад на пакуванні та обирають швидкі у приготуванні страви, які зберігають користь продуктів.

Ще одним трендом є суперфуди та вітаміни. Куркума стала спецією, яка додається як інгредієнт в упаковані продукти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-