На Черкащині відкрили соціальну пекарню-кондитерську

На Черкащині відкрили соціальну пекарню-кондитерську

Фото
Укрінформ
У Золотоніському центрі надання соціальних послуг облаштували пекарню-кондитерську для соціальної реабілітації людей з інвалідністю.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної державної адміністрації, передає Укрінформ.

За словами директорки Золотоніського центру надання соціальних послуг Людмили Неліної, кондитерська має три основні напрями роботи. Перший – виробництво й реалізація соціальної продукції, а саме хліба і хлібобулочних виробів. Їх вироблятимуть за соціальною ціною для жителів громади.

Також  у «Корисній кондитерській» зможуть навчатися та  працювати  люди з інвалідністю. Діти зможуть брати участь у майстер-класах із виготовлення пряників, хліба, булочок. Проєкт розрахований на 3 роки. Упродовж цього часу в центрі планують працевлаштувати двох осіб з ментальною інвалідністю.

Третій напрям роботи – виготовлення безглютенової продукції, що необхідна для осіб із інвалідністю, які повинні дотримуватися спеціальної дієти.

«Створення такої пекарні допоможе зняти певну соціальну напругу, адже можливість отримати хліб за соціальною ціною – це вияв турботи до людей похилого віку, людей з інвалідністю, до вразливих верств населення. Крім того, пекарня стане місцем, де можна буде проявити себе, створити корисний для здоров’я продукт, поспілкуватися», –розповідає Людмила Неліна.

Читайте також: Чіабата по-черкаськи: як створити власну пекарню

Зазначається, що  «Корисна кондитерська» є спільним проєктом Черкаської ОДА, зокрема, департаменту соціального захисту населення, Золотоніської міської ради та благодійного фонду «Вплив».

Фото: Ігор Єфімов та Черкаська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-