Львів’яни висадили поблизу Сєвєродонецька «Луганський гай»

Львів’яни висадили поблизу Сєвєродонецька «Луганський гай»

Укрінформ
Депутати Львівської обласної ради привезли на Луганщину понад 5 тисяч саджанців сосни із закритою кореневою системою і висадили поблизу Сєвєродонецька, на найбільш постраждалій від пожеж ділянці.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради, передає Укрінформ.

«Наша місія - започаткувати відновлення лісів, розвивати рекреаційні зони, відновити зелені території. В процесі висаджування гаю ми також домовилися вирощувати сіянці дерев з місцевого насіння у сучасному Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центрі, а згодом пересаджувати готові сіянці тут, в лісах Луганщини. Йдеться про хвойні дерева, такі як кримська сосна. Це експеримент. Ми хочемо спробувати також посадити різновиди дерев Луганщини у лісах Львівщини», - розповіла голова Львівської облради Ірина Гримак.

Посадовці зазначають, що делегація Львівщини вже не вперше передає такі «зелені» подарунки на Луганщину.

Минулого року у жовтні на Луганщині спалахнули масові пожежі. Як розповіла головна ліснича Сєверодонецького лісового господарства Любов Хорошило, чималих втрат зазнало село Сиротине, яке розташоване на відстані 35 кілометрів від лінії розмежування.

«1 жовтня 2020 року тут сталася пожежа, яка забрала життя 11 осіб. За дві години вигорів центр селища. Тут все було чорним. Якщо не заліснити цю територію, то піщані бурі нестимуть пил на селище. Ці 5 тис. сіянців ми висадимо на площі близько 2,2 га», - наголосила Хорошило.

Читайте також: На Буковині за кілька днів висадили 7 гектарів нових лісів

Як повідомляв Укрінформ, торік в липні та вересні на території Луганської області внаслідок масштабних пожеж вигоріло близько 29 тис. га лісу, переважно хвойного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-