Фестиваль тиманівської каші відбудеться на Вінниччині

Фестиваль тиманівської каші відбудеться на Вінниччині

Укрінформ
У с. Тиманівка Тульчинської міської територіальної громади 14 жовтня відбудеться фестиваль тиманівської каші, яка має статус об'єкта нематеріальної культурної спадщини.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила староста с. Тиманівка Світлана Бранець.

«Наша каша вже має свою фестивальну історію, бо спочатку була «героїнею» фесту «Диво з горнятка». А зараз вона вже має свій фестиваль, іменний. Проведемо його на День села, на Покрову. Хочемо популяризувати тиманівську кашу, бо це наша гастрономічна родзинка, яку дуже люблять туристи», - повідомила Бранець.

За її словами, тиманівська каша – це автентична місцева страва, яка має статус об'єкта нематеріальної культурної спадщини обласного значення. Її традиційно готують у селі як святкову страву з XVII століття. Тиманівська каша готується із пшона, квашеної капусти, сала, яєць, цибулі і молока або вершків.

Під час фестивалю тиманівську кашу готуватимуть господині з десяти сіл, що входять до місцевої громади, і пригощатимуть усіх охочих. Окрім того, вони представлять й інші автентичні страви, які готують у цій місцевості.

Під час фесту виступатимуть місцеві фольклорні колективи, відбудеться майстер-клас із гончарства. Також організатори передбачили розваги для дітей та дорослих.

Читайте також: На етногастрофестивалі на Вінниччині влаштували «батл» мамалиги й баношу

Цьогоріч фестиваль уперше відбудеться на території парку палацу Шереметьєва - пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення XVIIІ століття. В такий спосіб місцева громада хоче привернути увагу до стану палацу, який потребує негайної реставрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-