У Вінниці відбудеться екологічний форум «ДІЛИ»

У Вінниці відбудеться екологічний форум «ДІЛИ»

Укрінформ
У Вінниці 4 вересня відбудеться екологічний форум «ДІЛИ», який розпочне у місті Європейський тиждень сталої енергетики.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради, передає Укрінформ.

«Це подія, під час якої науковці, представники громадськості, влади та бізнесу дискутуватимуть про те, як усім об'єднатися навколо екологічних викликів та розДІЛИти відповідальність за їх вирішення. Форум відбуватиметься у майбутньому серці інновацій міста – Інноваційно-технологічному парку «Кристал», реконструкція якого розпочалась цьогоріч», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, усі дискусії учасників форуму базуватимуться на підходах Європейського зеленого курсу, який є дорожньою картою заходів, котрі ведуть до кліматичної нейтральності континенту до 2050 року. На форумі обговорюватимуть, як можливо втілити елементи Європейського зеленого курсу у зелений розвиток громад.

Також під час форуму у Вінниці стартує Європейський тиждень сталої енергетики, в рамках якого обговорюватиметься розробка Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату до 2030 року, над яким наразі працює місто Вінниця.

Зокрема, учасники форму фахово обговорять проблеми кліматичних змін, питання енергоефективності та біорізноманіття. Під час цієї панелі можна буде дізнатися про кліматичне майбутнє України та до яких соціальних й інфраструктурних змін слід готуватися. Спікери розкриють тему як з точки зору адаптації міст до змін клімату, так і з боку зменшення негативного впливу міст на клімат.

Читайте також: Комунальники скидали в озеро у Рівному неочищені стічні води

Також будуть озвучені успішні практики українських міст щодо відновлення біорізноманіття та озеленення і сучасні тенденції у сфері енергоефективності.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-